Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
Институции Образование

Акция „Погледни” провеждат край три училища във Велинград

Надписът „Погледни” ще бъде поставен на пешеходни пътеки в района на три училища във Велинград. Акцията ще се проведе днес от 13.30 ч., съобщават от Областната управа в Пазарджик. Участват ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий”, Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Алеко Константинов” и ОУ „Неофит Рилски”.

Заместник областният управител Стефан Мирев, представители на община Велинград и на сектор „Пътна полиция” реализират инициативата като част от дейностите на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. Целта е създаване на навик у пешеходците за пресичане със задължително поглеждане по посока на движението, както и за намаляване на пътно-транспортните произшествия.

Акцията започна на 1 ноември и вече се проведе в пет населени места на територията на общините Пазарджик, Лесичово, Пещера и Брацигово. В поставянето на надписа „Погледни” активно се включиха деца и ученици, които за пореден път упражниха знанията си по пътна безопасност и получиха тематични награди от Стефан Мирев.

dariknews.bg

Related posts

На вниманието на всички граждани на Велинград

velingradnews

ВСС отпусна пари на съдилищата във Велинград и Пазарджик

velingradnews

Приключва проекта за ремонта и внедряване на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на бул„Хан Аспарух” №16

velingradnews
Loading Facebook Comments ...