Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
Образование ОБЩЕСТВО

Акция „Погледни“ се проведе в Община Велинград (СНИМКИ)

Община Велинград съвместно с Областна администрация Пазарджик за първа година проведоха акция „Погледни“ по инициатива на Областната комисия по безопасност на движенията по пътищата.

Желанието е да се превърне в част от календара и традиция на Община Велинград, за превенция на пътя, запазване живота и здравето на децата и всички участници в движението. Целта на инициативата е да се фокусира вниманието на обществеността върху дисциплината на пътя и спазването на правилата за безопасно поведение. Вниманието трябва да бъде насочено около училищата и детските заведения, да се посочи важността на примера на родителите за възпитаването на пътна култура у подрастващите.  Пред три училища във Велинград, ОУ „ Неофит Рилски“, ПГИТ „Алеко Константинов“ и СУ „Св. св. Кирил и Методий“  допълнително  се маркираха  пешеходните пътеки с надпис „ПОГЛЕДНИ“, за да се привлече вниманието на водачите на ППС.

На събитието присъстваха кметът на Обшина Велинград д-р Костадин Коев. Зам.-кметът Светла Томова и зам. Областен управител на гр. Пазарджик г-н Стефан Мирев.

Related posts

ДИРЕКЦИЯ ” БЮРО ПО ТРУДА ВЕЛИНГРАД” СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА към 14.03.2017г

Четвърта поредна вечер – Велинград отново празнува (снимки)

Още информация и снимки: Умишлена авария на водопровод „Лепеница“

Екип vip-velingrad.com
Loading Facebook Comments ...