Американски инвеститори искат да купят ЦСКА, предаде Спортал. Американците, чрез бизнесмена Трой Брейзел, са преговаряли с ръководството на „червените“. Трой Брейзел обясни цялата ситуация около преговорите за клуба.

„Партнирам си със Sports Advisory Group. Това е голяма компания, която помага за покупко-продажба на франчайзи. Имам готов инвеститор, който е бивш собственик на отбор от НБА и на тим от МЛС. Също така имам български приятел, който е запознат със ситуацията, познава сегашния собственик, и казва, че ще се включи като наш партньор. Бил Йейтс, партньор в SAG има четирима инвеститори, всички от които притежават спортни франчайзи в САЩ“, каза Брейзел.
Той говори и за настоящата ситуация и кризата в „армейския“ тим.

„Запознат съм с настоящата ситуация и мисля, че тя продължава да се влошава. Не се върви към решение. Това е една от причините, поради която ние не можем да развием всичко това през последните няколко седмици. Изглежда клубът следва пътя на гангстери-мафиоти, не се оглежда за актуално решение и възстановяване на тима. Доколкото разбрах сага има нов собственик, който е с намерение да изплати дълга. Това не е Гриша Ганчев, а нов човек. Попитах един човек дали хората в България ще приемат американски инвеститор в ЦСКА. Той каза „да“, но до този момент въпреки нашите усилия и изпратените писма, усещаме липса на интерес от другата страна. Ние дори в писмена форма заявихме, че имаме намерение да реновираме стадиона“, допълни американецът.Дълговете на ЦСКА към държавата и други частни лица са причината „червените“ да се намират в това положение. Брейзър сподели, че това не е никакъв проблем за тях и те ще бъдат изплатени.
„Ние сме наясно с дълговете и различните задължения към играчи, УЕФА, ФИФА, правителството и тн. Контактувах с Румен Вътков, но до неотдавна не разполагах с цялата информация. Ние вярваме, че част от дълга е простим, особено към правителството, поемайки ангажимент от наша страна за възстановяване на стадиона. Някои от дългове трябва да се отсрочат и платят след определено време, а друга част трябва да се платят веднага. С всичко това казвам, че сме способни да платим дълговете, да възстановим стадиона и да вървим напред. Всичко това е приложено в писмо, изпратено до г-н Тодоров“, каза бизнесменът.

Той говори и как точно са избрали именно български гранд.
„Г-н Крас Вътев организира среща между „Прайм Виктус“, компания за спортни анализи, която се занимава с предварителни прогнози за представянето на атлети в професионалния и аматьорския спорт и аз съм неин изпълнителен директор. Щяхме да се срещнем с Манджуков и неговия екип преди около година, за да помогнем с набелязване на таланти, които те биха могли да продадат и така да генерират повече приходи за отбора. Когато научихме за проблемите и че те не могат да плащат, защото отборът е банкрутирал, ние решихме да предприемем стъпки за покупка.

Първоначално трябваше да се срещнем с Манджуков и предишните собственици, за да дискутираме потенциалното участие на „Прайм Виктус“ и закупуването на клуба. Всъщност пътувах с нашия адвокат, който да помогне в преговорите и при изготвянето на споразумение. Чакахме ги в хотела два дни, но никой от тях не се появи. Така че, да, бяхме в София и не, ние не стигнахме до среща, защото Манджуков и неговите хора не се появиха“, сподели той.„Праим Виктус“ няма никакъв опит в закупуването или управлението на клуб. Обаче Sports Advisory Group има, тъй като консултира хора, които имат собствени отбори и си партнира с тях. Така че, да, ние имаме хора, наши партньори, които да купят ЦСКА.Ние, както може да се види от изпратеното писмо до ЦСКА, сме готови да стартираме веднага“, завърши Брейзел.

standartnews.com