Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Ансамбъл “Драгиново” пя на откриването на събора в Копривщица
novini Uncategorized

Ансамбъл “Драгиново” пя на откриването на събора в Копривщица

В рамките само на броени дни ансамбълът за изворен фолклор “Драгиново” посрещна гости от Тайланд, пя на откриването на Десетия национален събор на народното творчество в Копривщица и е готов да проведе обучение на 11 германци, запалени по българския фолклор.

Драгиновският ансамбъл получи специална покана да участва на откриването на събора-надпяване в Копривщица, съобщи ръководителката на състава Грета Кадьова. На престижната сцена ансамбъл “Драгиново” пя заедно със сестрите Любка и Митра Бисерови и заслужено получи плакет на Министерството на културата.
От 10 август започва участието на ансамбъла в семинар за автентични песни и танци, който ще се проведе в Музикалната академия в Стария град в Пловдив. Заедно с Митра Бисерова нашите самодейци ще помагат на гости от Германия да навлязат в света на българското народно творчество и традиции.
Веска Божкова

Related posts

Жива и замразена риба с изтекъл срок на годност и без разрешително продавал мъж на яз. „Батак”, инспектори от ИАРА са съставили актове на 5 нарушители

ПРОГРАМА НА ШЕСТИ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ ЗА МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ПОПУЛЯРНА МУЗИКА „ДЪГА НАД КЛЕПТУЗА”- ВЕЛИНГРАД 17-18 ЮЛИ 2015 ГОДИНА

Художник от Велинград прави най-добрите макети на Ту-154