Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
Спорт

Вангелина Драганова за 39-ти път Държавен шампион

Плувен клуб „Белмекен“ с треньори Йорданка Пенина и Велко Клешков отново се нареди сред най-силните плувни клубове в страната на Държавното лично отборно първенство по плуване за мъже и жени, което се проведе от 29 юни до 2 юли на покрития басейн „Диана“ в столицата.

Шампионатът беше отворени квалификация за Световно първенство на 50м басейн.В него участваха 33 български клубаи 8 чуждестранни отбора от Армения, Германия, Гърция, Казахстан, Словакия, Турция и Украйна за покриване на нормативи. Сред участниците бе и олимпийският шампион от Рио на 200 м бруст Дмитрий Баландин от Казахстан.

Плувен клуб „Белмекен“ участва със  7  състезатели,които в изключително силната конкуренция се представиха отлично.

При жените Вангелина Драганова убедително стана Държавен шампион на 100 и 200 м. бруст и втора на 50 м бруст. Така Вангелина,която държи и републиканските рекорди за жени и девойки на 50 м бруст има вече 39 шампионски титли на личните държавнипървенства и 7 пъти е шампион на отборните първенства по плуване.

Другата състезателка на клуба Радина Попова подобри личните си постижения и плува на Б финалите на 50, 100, 200 и 400 м св. стил.

При мъжете Георги Сейменов стана пети на 100 м св. стил и на 50 м бътерфлай. Ангел Йовчев се класира шести на 400 м св. стил и  на 1500 м св. стил. Щафетата 4 х 100 м св. стил в състав Димитър Ролев, Стоян Допчев, Ангел Йовчеви Георги Сейменов се класира на девето място. Юношата Ясен Кичуков покри нормативите на 50 и 100 м св. стил за националния отбор.

В крайното класиране по медали клубът зае шесто място в страната.

Related posts

Ученик на НПГГС „Христо Ботев“ бе награден за спортни успехи през 2018-а

velingradnews

Награждаването на медалистите от Европейското първенство по ски ориентиране и II- та част от Световната купа

velingradnews

70 години футбол в Ракитово (снимки)

velingradnews
Loading Facebook Comments ...