Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
ОБЩЕСТВО

Велинградски ученици – отлични театрали

За четвърти път ученическа театрална група от велинградското училище ОУ“Неофит Рилски“ спечели първо място на Международния детски фестивал „Млади таланти“, организиран от Националния дворец на децата в  София. Възпитаниците на Иванка Дебелушина представиха авторската пиеса „Кой изяде Червената шапчица“ на своя ръководител. В група „Звездичка“ участваха 10 ученика от трети и четвърти клас на учебното заведение.

При първокласниците пък, ученичеците на Нина Маврикова завоюваха второто място. По авторската пиеса „Една много объркана приказка“ на своята учителка играха 15 деца, обединени в група „Щастливците“.

За ПЗИНФО Нина Маврикова сподели, че екипът с Иванка Дебелушина работи изключително успешно. за това говори фактът, че четири пъти голямата награда идва във Велинград. А наградата е море за учениците. „При огромната конкуренция на театрали от цяла България, ние се чувстваме изключително горди и щастливи от това признание за труда на нашите деца“, коментира Маврикова.

pz-info.com

Related posts

На 04.09.2016г./неделя/ в 10.00ч. на гара Велинград ще бъде посрещнат празничният влак „Юндола” от Септември до Добринище, който ще е с повече от 10 вагона

Ретро разходка и рок вечер за Велинградските празници на културата (снимки)

Вижте кога местим стрелките на часовника с един час назад

Loading Facebook Comments ...