savetnicikmetove

Много жители и гости на Велинград се събраха в центъра на града, за да отбележат националния празник на страната – трети март, в който България чества 138-та годишнина от Освобождението.

Тържествената церемония започна с парад дефиле на представителен  Духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев“. Националният трибагреник бе тържествено издигнат от възпитаник на СОУ “Васил Левски“,  като той бе награден с плакет от кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев за постигнати отличия на национален кръг олимпиади по химия, физика и история. Сред официалните гости бяха кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, заместник-кмет на Община Велинград Сергей Кичиков, депутат от 43-то Народно събрание Димитър Гечев, председателят на Общински съвет Велинград инж. Бельо Мандражиев и общински съветници

Участие в програмата взеха представителен  Духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев“. В своето слово кметът на Община Велинград д-р Костади Коев поздрави своите съграждани с настоящия празник и припомни кратка история от събитията на миналата 1878г.

За доброто настроение на празнуващите  се погрижиха- възпитаници от СОУ „Кирил и Методий“ с рецитал.  Ансамбъл „Чепино“ се погрижи да приповдигне българския дух на присъстващите.