Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
Любопитно

Внимание: Пореден случай на заразен Android телевизор

Специалисти по информационна защита алармират отдавна, че смарт телевизорите ще бъдат заразявани със зловреден код така, както става с нормалните компютри. Макар и рядкост, тези случаи са действителност вече и придобиват популярност.

Последният подобен случай беше оповестен наскоро от специалист по информационна сигурност, който сподели в Twitter и YouTube своето откритие. Дарън Кaуфън получил обаждане от член на семейството си, че докато гледал филм по телевизора си, изведнъж картината замръзнала и се появило странно съобщение, заемащо целия екран. Когато Кaуфън дошъл да види какъв е случая, той открил, че телевизора LG, който използва Android за операционна система, и по-точно GoogleTV е поразен от т.нар. „полицейски вирус“ – рансъмуер, който вместо да криптира данните, просто го „заключва“, представяйки бележка с откуп и лъжливо съобщение, че то идва от правозащитни организации. Той не успял да премахне заплахата с възстановяване на заводските настройки и се наложило използва услугите на местния клон на LG. Кауфън не дава много подробности как неговия роднина е заразил устройството си, освен че свалил приложение за гледане на филми без да уточнява, дали е от официалния магазин на Google или не. „Избягвайте тези смарт телевизори, като чума“, гласи съвета на Кауфън.

kaldata.com

Related posts

Красимир Кръстев, Спортен комплекс „Белмекен“: В много добро състояние е материалната база на спортния комплекс „Белмекен“ край Велинград

velingradnews

Двама велинградчани станаха част от „Заветите на историята“

velingradnews

Радилово, Дорково, Костандово и Велинград спорят за „Духа на България“

velingradnews
Loading Facebook Comments ...