Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • ОБЩЕСТВО
  • Временните търговски обекти ще бъдат преместени от центъра на Велинград
ОБЩЕСТВО

Временните търговски обекти ще бъдат преместени от центъра на Велинград

Ремонтните дейности в централната градска част на Велинград се очаква да стартират в рамките на месец август. Това съобщи кметът Костадин Коев. Градоначалникът съобщи още, че търговските обекти от пешеходната зона ще бъдат преместени в парковото пространство до читалище „Отец Паисий“.

Проектът за реконструкция на централната градска част на Велинград ще претърпи леко корекции. Желанието на администрацията е след приключване на ремонтните дейности курортът да разполага с голям площад, който да бъде само на едно ниво.

Градоначалникът успокои, че дърветата в центъра няма да бъдат премахвани. Пешеходната зона обаче ще бъде разширена. В отсечката на бул. „Съединение“ от подхода към централен паркинг при ул. „Юндола“ се разширява пешеходната зона на Велинград. Корекциите няма да се отразят на постоянните търговски обекти в центъра на курорта.

Търговците на преместваемите обекти няма да останат без работа. Общината ще осигури съвременни обекти в парковото пространство под читалище „Отец Паисий“. Обект на предстояща дискусия е визията и броят им. В рамките на проекта ще бъде изградена и цялата подземна инфраструктура в централната градска част.

telekabeltv.bg

Related posts

BG на море – румънци ни сервират, тайландки – масажират

Как да разпознаваме генно-модифицираните храни (ГМО) в магазина?

Предстои изграждане на нова детска градина в с. Драгиново с отпуснати 1 600 000 лв.

Loading Facebook Comments ...