Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
ОБЩЕСТВО

Гости от 4 контитента посрещна „Дорково 2018“

Юбилейното 20-то издание на фестивалът за автентичен фолклор в Дорково също се радва на огромен успех. Освен групи от цялата страна в него взеха участие и състави от четири континента. Жители и гости на родопското село се насладиха и на изпълнения от Сърбия, Боливия, Малайзия, Мексико, САЩ, Коста Рика, Венецуела и Русия.

Традиционно в края на месец юли за 3 дни се проведе фестивалът за автентичен фолклор в Дорково. Интересът към юбилейното 20-то издание бе огромен, похвалиха се организаторите. От българска страна през тази година участваха групи от регионите на Пазарджик, Пловдив, Шумен, Хасково, Варна, Благоевград, Силистра, Видин, Монтана, Стара Загора, Перник, Добрич, Разград, Враца, Смолян, Кърджали, Добрич, София, Сапарева баня, Ямбол. 20-тото издание на фестивалът може да се похвали и със сериозно международно участие. Във финалният ден публиката се наслади на изпълненията на групи от Коста Рика, Венецуела, Русия, Сърбия и САЩ.

И тази година сред най-аплодираните участници на фестивала бяха домакините от ансамбъла „Овчарска песен“. Традиционно музикалният форум бе закрит с тяхно участие и представяне на международните гости. Събитието се организира от местното кметство, читалище „Св.Св.Кирил и Методий-1919“ в с. Дорково и Фолклорен ансамбъл „Овчарска песен“ със съдействието на Община Ракитово и Министерство на културата.

telemedia.bg

Related posts

Вода няма да има и днес до част от абонатите на ВИК

velingradnews

ДИРЕКЦИЯ ” БЮРО ПО ТРУДА ВЕЛИНГРАД” СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА КЪМ 21.03.2017г

velingradnews

Представяне на книгата „ Каймак- Чаланъ” с автор Красимир Узунов

velingradnews
Loading Facebook Comments ...