Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
Любопитно

Да си спомним за Радио Ч.Л.К. – Велинград 1993-2009г.

Регионалната ефирна радиостанция Радио „ЧЛК” (съкращение от имената на трите основни квартала на град Велинград: Чепино, Лъджене и Каменица) излъчва през 1993-2002 и през 2005-2009 година за град Велинград и региона на честота 99.0 MHz FM. През 1994-2001 г. във Велинград се излъчва и телевизионен канал „ЧЛК”. Основател на Радио „ЧЛК” е Иван Асьов.

Програмата на Радио „ЧЛК” – Велинград, като единствено радио в общината, е насочена към широка аудитория и информира за случващото се в града, региона и страната, точно, обективно и навреме. Една от главните цели на радиото е местните радиослушатели да научават всичко най-важно и да чувстват радиото като свое вдъхновение, а рекламодателите да достигат максимално бързо и точно до своите потенциални клиенти. От 1994 до 1997 г. свое предаване в радиото има по-късно станалия национално известен журналист Костадин Филипов.

От 2005 г. радиостанцията е регионален партньор на „Радио 1” и като такъв излъчва своята програма всеки работен ден с продължителност седем часа и по пет часа в събота и неделя. В този период управител на „Велинград нюз” ООД и Радио „ЧЛК” е София Ключкова. През май 2009 г. програмата се излъчва на нова честота – 88.8 MHz под името „Радио 1” – Велинград.

predavatel.com

 

Related posts

Разкриха тайната на стар обичай в Западните Родопи, с който пазят спомена за починали близки

Лебанов ще плаща заради “Еко Титан”

Васил Горанов обеща изложба във Велинград през 2018 г.

Loading Facebook Comments ...