Президентът на Република България генерал Румен Радев, придружен от своята съпруга г-жа Десислава Радева , г-жа Цвета Тимева секретар по регионално развитие на Президента на Републиката, г-н Николай Копринков съветник по вътрешна политика и гражданско общество, посетиха Велинград.

Преди официалната среща с кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев, Румен Радев посети Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания, където живее мечтателят Милко. Момчето е част от благотворителната кампанията на Президента „Подкрепи една мечта“.


В 17:30ч. д-р Костадин Коев, неговите заместници Атанас Палигоров и Светла Томова и председателят на ОбС Велинград инж. Бельо Мандраджиев посрещнаха държавния глава и гостите, след това разговаряха в кметския кабинет, като обсъдиха важни теми, като част от тях бяха- необоснованата кампания с урана във водата на Велинград и борбата с волфрамовата мина.
Делегацията посети СУ „Св. Св. Кирил и Методий”, където бяха посрещнати с музикален поздрав от възпитаници на училището. Президентът и официалните лица разгледаха базата на учебното заведение, срещнаха се и разговаряха с учители, родители и представители училищното настоятелство.