Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
Избори 2017

Екатерина Захариева от ГЕРБ пред учители във Велинград: Ще увеличим двойно заплатите на педагозите за 4 години

ПП ГЕРБ има план и средства за двойно увеличение на заплатите на учителите в следващите 4 години. Необходими са по 350 млн. лева на година. Това каза водачът на листата на ГЕРБ в 13 МИР Екатерина Захариева на среща с учители от Община Велинград, съобщиха от пресцентъра на партията. ,,Въпреки че съм бивш правосъден министър, винаги съм смятала, че най-важната реформа е в образованието, а съдебната система е на второ място, защото не може една нация да е просперираща, без тя да бъде образована“, каза Захариева. Фокусът на реформата вече ще е учителят и създаването на възможности той да се квалифицира през целия живот. ,,Искаме да направим учителската професия отново привлекателна, защото сега когато някой преподавател се пенсионира, трудно се намира кой да дойде на негово място“, подчерта Захариева.
След приоритетите на ГЕРБ са засилването на дуалното и професионалното обучение, както и промяна на модела на финансиране на училищата, за да не зависи той само от броя на учениците.
На срещата присъстваха кандидатът за народен представител Димитър Гечев и кметът на Велинград Костадин Коев.

Агенция ФОКУС

Related posts

Областният управител Златко Митрев обсъди хода на организационно-техническата подготовка за предстоящите избори с представители на РИК, ОДМВР и РДПБЗН

velingradnews

Бойко Борисов: Този резултат препотвърди категорично, че ГЕРБ трябва да е водеща партия в управлението

velingradnews

Цветан Цветанов беше на сватба и посещение в Драгиново

velingradnews
Loading Facebook Comments ...