Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
ОБЩЕСТВО

Започна сезонът за беритба на гъби в района на курорта Юндола

След поредицата от валежи от дъжд през изминалите дни, вече има отлични условия за събиране на горски гъби. През пролетта се берат предимно манатарка, пачи крак и рижика. Изкупната цена за килограм прясно набрани гъби варира от 6.00 до 9.00 лв., като изискването на търговците е гъбите да са качествени и да се нарушава целостта им. В близост до курорта Юндола има и италианска фирма, която изкупува гъби, преработва ги, суши ги, друга част от тях се бланшират и се изнасят на международния пазар. Във Велинградско има няколко Пункта за изкупуване на диворастящи гъби и горски плодове, които са разположени в селата Света Петка, Юндола, Кръстава, Грашево и град Ракитов.

Агенция ФОКУС

Related posts

144 години безсмъртие: Във Велинград пред възпоменателната плоча на Апостола на свободата бе отслужена панахида от енорийският свещеник Отец Антон, в памет на Васил Иванов Кунчев- Левски

velingradnews

Община Велинград отпразнува Деня на храбростта и Българската армия

velingradnews

Кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, посрещна делегация, водена от Изпълнителния директор на Уралската асоциация по туризъм Михаил Малцев (снимки)

velingradnews
Loading Facebook Comments ...