С наближаването на най-светлия Християнски празник- Великден, Исторически музей- град Етрополе бе домакин на гостуваща изложба „Великденски яйца от България-минало и настояще“, подготвена от Исторически музей- град Велинград.

С откриване на изложбата, поздрав към присъстващите с български народни песни отправиха група „Звездица“-град Етрополе. Гости и представители бяха: Георги Куманов- главен уредник в Исторически музей- град Велинград и доц. д-р Светла Ракшиева- етнограф от Националния Етнографски Институт по Фолклористика.

Бяха представени различни техники за боядисване на Великденските яйца от края на XIX и началото на XX век до днешните съвременни начини. Идеята на изложбата е да се покажат видовете и начините за боядисване и декориране от естествени природни багрила до съвременните начини –пайети, перли, камъни и др.

В знак на уважение г-жа Цветкова- Директор на Исторически музей- Етрополе подари на гостите Великденски „плескани“ яйца. От своя страна г-н Куманов върна жеста и подари книги, които са издания на Исторически музей-Велинград.