Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
ОБЩЕСТВО

КАТ призова да се избягват пътувания през уикенда

Причината – очакваните снеговалежи и много ниски температури.
Пътната полиция призовава хората да избягват пътувания в страната в края на седмицата заради очакваните снеговалежи и много ниски температури.
Шофьорите трябва да се информират постоянно за промени в движението и да следят прогнозата за времето, призова пред БНР комисар Бойко Рановски.
„На водачите, ако не им се налага, по възможност, да избягват пътувания в тези дни, четвъртък и петък, когато се очакват големи снеговалежи. Също така в събота и в неделя се очакват температури до минус 20 градуса, ще има рязко застудяване“, каза той.
При усложнени метеорологични условия за периода от 09.00 часа на 5 януари до 09.00 часа на 7 януари ще се спира движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по участъци от републиканските пътища, съобщиха от ГД „Национална полиция“.
Целта е да не се допускат задръствания и блокиране на моторни превозни средства, да се осигурят нормални условия за работа на снегопочистващата техника и да се запази животът и здравето на пътуващите. Решението кои участъци и кога ще бъдат затворени ще се взимат от Междуведомствения щаб.

Related posts

Кметът на Община Велинград откри четвърти национален фестивал на старата градска песен

velingradnews

Възстановяването на водохващането „Водев чарк“ ще подобри водния баланс във Велинград

velingradnews

Дирекция „Бюро по труда Велинград“ с обява за свободни работни места

velingradnews
Loading Facebook Comments ...