Причината – очакваните снеговалежи и много ниски температури.
Пътната полиция призовава хората да избягват пътувания в страната в края на седмицата заради очакваните снеговалежи и много ниски температури.
Шофьорите трябва да се информират постоянно за промени в движението и да следят прогнозата за времето, призова пред БНР комисар Бойко Рановски.
„На водачите, ако не им се налага, по възможност, да избягват пътувания в тези дни, четвъртък и петък, когато се очакват големи снеговалежи. Също така в събота и в неделя се очакват температури до минус 20 градуса, ще има рязко застудяване“, каза той.
При усложнени метеорологични условия за периода от 09.00 часа на 5 януари до 09.00 часа на 7 януари ще се спира движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по участъци от републиканските пътища, съобщиха от ГД „Национална полиция“.
Целта е да не се допускат задръствания и блокиране на моторни превозни средства, да се осигурят нормални условия за работа на снегопочистващата техника и да се запази животът и здравето на пътуващите. Решението кои участъци и кога ще бъдат затворени ще се взимат от Междуведомствения щаб.