Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • Институции
  • Кметът д-р Коев с поредна стъпка за решаване на проблема с водоподаването
Институции

Кметът д-р Коев с поредна стъпка за решаване на проблема с водоподаването

След активната работа по пускането в експлоатация на водопровод „Водев чарк”, на 14 юни в Министерството на здравеопазването се проведе среща между главния държавен инспектор към Министерството, директора на РЗИ Пазарджик Фани Петрова, кметът на община Велинград д-р Костадин Коев и управителят на ВКТВ Велинград Георги Мяшков.

Целта на срещата бе кметът д-р Коев и г-н Мяшков да запознаят експертите с последните резултати за качеството на питейна вода от водохващане „Легуринец“, която  отговаря на  Наредба 1 за сурова вода.

След наложения учестен мониторинг в момента резултатите от  направените радиологичните показателите показват, че нормите са под минимално допустимите от 0,06 за естествения уран /0,012/ и под минимално допустимите за алфа активност /0,37 при допустимо 0,5/. Въпреки това с цел защита на здравето и живота на гражданите,  от Министерството настояват за още една 72-часова проба за измерване на смесена вода от „Легуринец” и ПСПВ по Наредба №9.

Срещата се проведе по инициатива на Община Велинград, като основното желание на ръководството е след като резултатите от пробите излязат и отговарят на наложените от Министерството на здравеопазването критерии, водопродаването от каптажи „Легуринец” да бъде разрешено и водата да бъде пусната, за да помогне допълнително за нормалното водоподаване в града.

Related posts

Важно: Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите: „Уверете се в коректността на онлайн търговеца преди за извършите плащане”

Всички търговци подават годишни финансови отчети до 30 юни, глобите за непубликуване са солидни

Изявление на кмета г-н Коев относно безстопанствените животни разхождащи се по централните градски части

Екип vip-velingrad.com
Loading Facebook Comments ...