Общини с население над 50 хиляди души

Враца ще се превърне в малката Виена в дните около коледните и новогодишните празници. За първа година областният град се радва на Коледен базар и ледена пързалка. Идеята на местната управа е в града да се пренесе от духа на австрийската столица Виена, прочута в цял свят с базарите, които организира от десетилетия по случай празниците. Дървени къщички, в които ще се продават празнични украси и лакомства, ще бъдат подредени на централния площад „Христо Ботев”. Играчки, сувенири, произведения на занаятчии, както и шатри, които ще предлагат на посетителите типични за сезона храна и напитки, деликатеси и кулинарни изкушения, също ще могат да видят жителите и гостите на Враца на базара.

Общини с население между 20 и 50 хиляди души

Голямата коледна елха на централния площад „Николай Гяуров” във Велинград грейна с цялата си красота в началото на декември. Освен площада в цветни светлини блестят сградата на общината, пешеходната зона по бул „Хан Аспарух” и центъра.

Преди запалването на елхата бе проведен благотворителен концерт „Коледен дар”, който бе в помощ на 4 годишната Атидже Мехмедова Джихан, която се нуждае от оперативно лечение.

В програмата бяха включени емблематичните за СПА столицата Младежки духов оркестър „Димитър Мечев” при НЧ „Отец Паисий-1893”. Участие в празничния концерт взеха и „Хор на малките” при ОДК Велинград и гласовитите деца от ДЮВИШ „Звънче”, огненото момиче Дани Кирилова. На финала площадът бе огласен от фолклорна музика, а около елхата се извиха народни хора. В същия ден бе открит и коледния базар, който е в пет дървени къщички на площад „Николай Гяуров”.

Общини с население под 20 хиляди души

На общоградско тържество бяха запалени светлините на коледната елха в Генерал Тошево. Високото 15 метра дърво по традиция бе украсено пред сградата на Общинска администрация с много и различни по вид светещи лампи и гирлянди, а на върха му бе поставена голяма звезда. За празничното настроение на присъстващите се погрижиха децата от Центъра за подкрепа за личностно развитие и Общинския младежки съвет в града.

Специални гости на тържеството бяха кметът Валентин Димитров и двамата му заместници – Георги Георгиев и Деян Димитров.

Заедно с грейването на елхата бяха запалени и светлините на коледната украса.Тази година в центъра са монтирани нови греещи орнаменти с коледни мотиви. По площада и главната улица блестят светлинни и фигурални елементи.

МОЖЕ ДА ГЛАСУВАТЕ КАТО НАТИСНЕТЕ ТУК