Евентуалното отдаване на парковете във Велинград на концесия ще се отложи във времето. „Общината ще премине към подобна стъпка едва след като чуе мнението на хората и получи подкрепата и разрешението от суверена“. Това съобщи на редовния си брифинг кметът Костадин Коев. Той обеща сериозно обществено обсъждане на темата и конкретно за бъдещото развитие на парк „Клептуза“.

„Никой не е взел решение да отдаваме парковете във Велинград. Това е просто едно предложение, което трябва да разгледаме. Не мисля, че към този момент има, какъвто и да било повод за вълнение и притеснение“. Това поясни кметът Костадин Коев. Според общинското ръководство няма нищо лошо в това, че дадена организация е дала свое предложение. Кметът Коев дори провокира по-широк кръг от хора, както и други неправителствени организации, да се включат в дебатите за бъдещето стопанисване на парковете в града. Градоначалникът очаква предложения и по други актуални обществени теми свързани с Велинград. Коев  не спести и критика.

Въпреки старта на летния туристически сезон общината няма да бърза и с темата за Клептуза. Внимателно ще се обмислят конкретните предложения, направени от Консултативния съвет по туризъм. Първо ще бъде направена количествено-стойностна сметка на вече изготвения проект на емблемата на Велинград. Дали стойността на реконструкцията ще бъде по силите на община Велинград, както и дали ще може да се търси европейско финансиране, тепърва ще стане ясно. Темата с отдаването на концесия на голям инвеститор също остава като възможен вариант. Коев обаче не се ангажира със срок, в който решението ще бъде взето.

telekabeltv.bg