Жената обаче твърди, че е тормозена и пребита, а блъснатият завърши с глоба

Производителка на картофи от град Ракитово, област Пазарджик, блъснала с буса си работник на „Напоителни системи“, за да избегне полицейска проверка, съобщава „Дарик“.

Служителите на реда били повикани от него, след като установил, че жената ползва вода, без да е платила, и не успял да се разбере по друг начин с нея.

Жената е наказана от Районния съд във Велинград с глоба от 1000 лева, която сега обжалва пред Окръжния съд.

Пострадалият Васил Б. отишъл да провери оплакване на други селскостопански производители – Лещарови, които при платена такса нямали вода за напояване. На място заварил Йорданка, която по твърденията му отклонявала водата към своя нива с картофи. Скарали се, мъжът повикал помощ на 112 и тръгнал с мотора си да посреща полицаите. Тогава тя подкарала буса си, настигнала го и го блъснала, а той паднал до напоителен канал и си ударил главата (по-късно е установена лека телесна повреда). Йорданка първоначално спряла, но после тръгнала с буса. При това вратата ѝ се отворила и тя паднала на пътя, като също се наранила.

При последвалата проверка служителят на „Напоителни системи“ бил глобен с 1000 лева от органите на МВР, защото се оказало, че кара мотопеда си без книжка.

Подсъдимата пък твърди, че Васил нарочно се опитал да ѝ препречи пътя, за да предизвика инцидент и че нямало сблъсък между буса и мотора. После с помощ от жалващите се Лещарови я измъкнал от купето и тримата я пребили, твърди тя. И обвинява Васил, че я тормози от години. Пледира, че е невинна и иска да бъде оправдана.

kanal3.bg