Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
Политика

Листите на ГЕРБ ясни, Борисов водач в София и Пловдив

Новите лица са 40%, похвали се Цветан Цветанов
Водачите на листите на ГЕРБ вече са ясни, заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред БНТ.

„Вчера листите бяха почти финализирани. В момента се прави последното съгласуване със съответните областни и общински структури и предполагам, че от петък до понеделник ще бъдат извършени съответните регистрации по места. Водачите вече са ясни, трябва да си изпълним последната процедура с последното съгласуване на структурите и ще бъдат официално обявявани. Но вече са ясни като цяло, така че нямаме никакви проблеми“, заяви Цветанов.

Четирима са кандидати за депутати, които ще водят две листи.

„Това са Бойко Борисов в 25-и МИР в София и Пловдив-град. Аз ще водя традиционно Велико Търново и Благоевград. Горанов ще води 24-и МИР- София и Силистра. Томислав Дончев ще води 24-ти МИР и Габрово“, обяви зам.-председателят на ГЕРБ.

Във Варна срещу Стефан Данаилов ще се изправи Лиляна Павлова, листата в Кърджали ще бъде оглавена от Цвета Караянчева, а в Бургас – от Ивелина Василева.

„Направили сме всичко възможно, както да има съответното обновление в листите, така и да запазим този баланс на партийната структура и същевременно на експертизата, която трябва да присъства в българския парламент като начин на говорене и участие в съответните секторни политики, в комисиите, в които се разглеждат законопроектите“, отбеляза Цветанов.

В листите ще има и нови лица, като попълненията ще бъдат доктори, хора в сферата на образованието, културата, спорта.

„Имаме много известни личности в дадените секторни политики, които на местно и на регионално ниво са авторитети и точно това беше смисълът на обновлението, което трябваше да има в партията. Предполагам, че някъде около 40% ще има нови лица, които ще участват активно в тази предизборна кампания, но сме запазили и тази приемственост, която е изключителна важна, защото виждаме, че някои от партиите вървят към доста сериозно противопоставяне, което се създава между централна и общински структури“, посочи още Цветан Цветанов.

dnes.bg

Related posts

Иван Лебанов: Оцелях между лицемерие и партийни предателства

velingradnews

Изнесен приемен ден на Кмета на Община Велинград Д-р Костадин Коев

velingradnews

Наградиха най-добрите отбори от ученическите спортни игри 2015-2016г.

velingradnews
Loading Facebook Comments ...