Общественото обсъждане, на което ще стане ясна съдбата на Клептуза е насрочено за 15 януари следващата година. Това съобщи пред медиите кметът Костадин Коев. На страницата на общината в интернет вече е качено и официалното предложение на администрация за бъдещото развитие на емблемата на курорта, която от години тъне в разруха.

В следващия месец жителите на община Велинград, както и всички имащи мнение относно бъдещото развитие на Клептуза, могат да го представят в общинската администрация на място или по електронен път. Всички идеи ще бъдат разгледани и обсъдени на обществено обсъждане. То ще се проведе на 15 януари от 13 часа в голямата заседателна зала на местната администрация. Своето предложение за визията на емблемата на града ще представи и общинското ръководство.

На официалната страница на общината в интернет вече е качено и идейното предложение за визията на Клептуза. В него са подробно описани 14 обекта в парков комплекс “Клептуза – Велинград”. Градоначалникът заяви още, че сериозно трябва да бъде обсъдено искането за запазване на двата бивши ресторанта. Причината – необходимите средства за ремонт на сградите.

telemedia.bg