Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
ОБЩЕСТВО

Общината търси съдействието на бизнеса за коледно-новогодишната украса

Наближават Коледа и Нова година. Украсата на Велинград е важен елемент от  хубавото настроение около тези празници.  Тази година за пръв път общинското ръководство залага на професионално изготвен проект, а фирмата която ще го реализира се ангажира с монтаж , демонтаж и правилно съхранение на елементите , така че да могат да се използват дълго време.  Първоначалната визия за този декември обхваща по-малко обекти, но с всяка следваща година броят им ще се увеличава и ще се надгражда.

Общината поема разходите по украсата на административната сграда, коледния кът пред нея, пешеходната зона по булевард „Хан Аспарух” и централния площад „Николай Гяуров”.

В интерес на бизнеса е да има украса на повече места. Другите обекти, за които има проекти, са центровете на Чепино и Каменица, кръговите кръстовища  на входа на града и пред ж.п. гарата, Търговската улица и изхода към Юндола.

От 14,00 часа в малката заседателна зала бе проведена среща, инициирана от кмета на община Велинград д-р Костадин Коев и Директора на Дирекция „ИПТР” Цвета Спасова. Присъстваха и зам. кметът Сергей Кичиков, представители на местния бизнес, банки и фирмата-изпълнител. Проектът бе представен и след  кратко обсъждане, по предложение на бизнеса, бе решено в срок до 22 ноември фирмите, желаещи да направят дарение за коледната украса да се свържат с г-жа Спасова и да уточнят начина и условията, при които това ще се случи. Допълнителната сума, която е нужна за реализирането на проекта за всички споменати по-горе места е 30 000 лв

Кратка презентация на проекта ще има на официалната страница на Община Велинград.

 

Related posts

Община Велинград подкрепя кампанията „Да почистим България“, която тази година ще се проведе на 16.09.2017 г

velingradnews

Туроператори скочиха срещу блокадата

velingradnews

Свързаха Пазарджик и Смолян с нова отсечка между Сърница и Доспат

velingradnews
Loading Facebook Comments ...