Вчеракметът д-р Коев се срещна с г-жа Кондарева, ръководител на Спортен клуб „Импулс“, относно въпросите,свързани с развитието на спорта в града. Бяха обсъдени няколко предложения.

Първото предложение беше Общината да подкрепи проекти, свързани с развитието на спорта в града. Второто предложение предвижда изграждането на спортно съоръжение, а трето касае подкрепата на талантливите деца на Велинград, които прославят града.

Темите, които бяха засегнати не изненадаха г-н Коев и самият той сподели, че развитието на спорта и спортния туризъм са приоритетни цели на новото ръководство на Община Велинград.

Възможностите са чрез европейско финансиране да се изгради многофункционална спортна зала, в която подслон ще намерят всички спортни клубове в града. Това ще подпомогне и развитието на спортния туризъм, нещо което е било пренебрегвано и неглижирано от старото управление.

Кметът д-р Коев, заяви позицията си в подкрепа на спортните клубове, които могат да разчитат на него в реализирането на общите цели. Ще бъдат намерени решения за подкрепа и на талантливите децата, които популяризират града и участват в много благотворителни концерти за подпомагането на хора в нужда.

 

Община Велинград