Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • Институции
  • Община Велинград получи 1 107 952,79 лв. безвъзмездна финансова помощ за реконструкция на водопроводи в Каменица
Институции

Община Велинград получи 1 107 952,79 лв. безвъзмездна финансова помощ за реконструкция на водопроводи в Каменица

На  провело се заседание на 27 март на Управителния съвет на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда и водите /ПУДООС/, бе взето решение да се отпусне безвъзмездна финансова помощ на Община Велинград в размер на 1 107 952,79 лв.

Общината кандидатства с проект „Реконструкция на водопроводна клонове в кв. Каменица- първи етап ул. „Георги Кирков” от кръстовището с ул. „Владо Черноземски” до кръстовището с ул. „Христо Смирненски”; ул. „Владо Черноземски” от кръстовището с ул. „Георги Кирков” до площад „Възраждане”; ул. „Милеви скали” от пл. „Възраждане” до кръстовището с пътя за с. Драгиново; ул. „Христо Смирненски от кръстовището с ул. „Георги Кирков” до кръстовището с ул. „Милеви скали”, който отговаря на всички приоритети и изисквания на ПУДООС и е одобрен за изпълнение.

Този проект ще доведе до по-добро водоснабдяване на района и по-ефективно използване на водния ресурс, като ще намалеят и загубите на питейна вода.  След ремонтните дейности на водопровода, по проект одобрен за безвъзмездно финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж” „Нова визия на централна градска част, местата за отдих, ремонт на уличната мрежа в град Велинград” ,  който е на стойност 4 812 941,28 лв. ще бъдат рехабилитирани уличните настилки, тротоарите, като ще бъде подменено и уличното осветление с енергоспестяващо.

Related posts

ВСС отпусна пари на съдилищата във Велинград и Пазарджик

Кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, посрещна делегация, водена от Изпълнителния директор на Уралската асоциация по туризъм Михаил Малцев (снимки)

Областният управител върна за ново обсъждане незаконосъобразно решение на общински съвет Ракитово

Loading Facebook Comments ...