Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • ОБЩЕСТВО
  • Огромен събор край Аврамови колиби стягат от сдружение „За теснолинейката“
ОБЩЕСТВО

Огромен събор край Аврамови колиби стягат от сдружение „За теснолинейката“

Първи национален събор на народното творчество и приятелите на теснолинейката „С хора и песни край релсите тесни”, организира гражданско сдружение „За теснолинейката” на ливадите край гара Аврамово на 12 август 2018 г., съобщи председателят Кристиан Ваклинов. Тъй като селото е на гранично землище между общините Велинград и Якоруда, ръководствата им ще окажат безвъзмездна помощ на организаторите. Община Якоруда ще осигури сцена за събора и право за ползване на общински земи, а Община Велинград ще осигури озвучаването на събора. В него ще вземат участие 22 колектива и индивидуални изпълнители от цялата страна.

Програмата ще започне в 11:10 с пристигането на влак „Родопи”, официалното откриване ще бъде от 12:30 след пристигането и на влак „Вихрен”. Самодейците ще се изявят в три части – 13:00-15:00 ч., 16:30-18:30 ч., 18:45 – 19:45 ч. Събитието ще приключи в 19:55 ч. със заминаването на влак „Места”.

Планирано е представяне на автентични якорудски и родопски ястия и продукти, приготвени и произведени от местните хора, което ще се състои между 11:15 и 12:15 ч., преди началото на самодейните изяви.

Участниците в събора ще бъдат наградени с почетна грамота, а благодарствени адреси ще полетят към спомоществовавателите на събора – общини, НКЖИ, БДЖ-ПП и др.

200 плаката за събора ще известят за събитието, като бъдат разпространени в селищата по линията, както и Пазарджик, и Пловдив.

Организаторите са помислили и за екология, те ще закупят чували за смет, за да не се допуска замърсяването на девствената природа. Три шатри, под които ще се извършва регистрацият на участниците в събора и продажбата на сувенири и тениски, ще посрещат пристигащите участници и гости. Водеща на събитието ще бъде Гинка Балабанова, а присъстващите ще научат интересни факти за създаването на малкото влакче и развитието му през годините в промеждутъците между изявите на фолклорните състави.

pzdnes.com

Related posts

СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА към 30.06.2016г от БЮРО ПО ТРУДА ВЕЛИНГРАД

Голямата Гаганица във Велинград

27 720 души са се оженили през миналата година в България, 10 483 са се развели

Loading Facebook Comments ...