Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
Институции

Отчет за дейността на ОДМВР-Пазарджик за изминалата 2017 година

На него присъстваха главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, заместник-директорът на ГДНП старши комисар Константин Димитров, областният управител на Пазарджишка област г-н Стефан Мирев, окръжният прокурор г-н Васил Малинов, председателят на Административния съд в гр.Пазарджик г-н Марияна Шотева, заместник-председателят на Окръжния съд в областния град г-н Александър Александров, директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Иван Панайотов, представители на  ДАНС и ГДБОП.

Директорът старши комисар Йордан Рогачев запозна присъстващите с обобщената информация за дейността на областната дирекция, като акцентира на добрата работа на служителите през изминалата година по отношение на противодействието и превенцията на престъпленията против собствеността. За четвърта поредна година се отчита спад в регистрираните кражби, които съставляват основна част от този тип престъпни посегателства. Друг значим успех на криминалистите от дирекцията и районните управления е повишаването на случаите на разкрити престъпления свързани с притежание, разпространение и производство на наркотични вещества.

Окръжният прокурор акцентира върху много доброто ниво на взаимодействието между полицейското разследване и прокуратурата, като показател за това са малкото върнати за доразследване производства.

Главен комисар Младен Маринов изрази задоволството си относно добрите резултати постигнати от структурите в областната дирекция. В заключение той набеляза основните приоритети на работа през настоящата година, като насочи вниманието на служителите върху високите очаквания, които имат хората към полицейските структури по места.

Related posts

Премахват проститутките по пътя Пазарджик – Пловдив

Прокуратурата разпореди проверка заради водата с уран във Велинград

Над 11 хиляди заявления за целева помощ за отопление са приети в социалните дирекции в областта

Loading Facebook Comments ...