Събитието се организира за поредна година от Министерството на образованието и науката, Дирекция „Образователни програми и образователно съдържание, Отдел „Професионално образование и обучение”. В състезанието ще премерят знания и умения участници от 18 професионални гимназии от различни градове на страната: Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Смолян, Кърджали, Слънчев бряг, Поморие, Котел, Гурково, Казанлък, Павел баня, Асеновград, Сопот, Хисаря и Велинград. Целите на състезанието са:
– Демонстриране на придобити знания и умения в конкретна работна ситуация;
– Постигане на обвързаност между извънучилищните дейности и бизнес среди;
– Популяризиране възможностите за реклама и за престиж на работодателите чрез спонсорство и участие в подобни извънучилищни дейности;
Сръчност, бързина и оригиналност – с това участниците ще доказват себе си и ще се презентират като млади специалисти в сферата на общественото хранене, ще показват практически умения в реална работна обстановка.
Претендентите за престижните кулинарни титли ще се състезават на специално обособени работни места пред жури и публика.
Домакин ще е ПГИТ,,Алеко Константинов” , която ще ползва базата на хотелски комплекс Свети Спас. Като жури са поканени известни специалисти от бранша.
Подготовката в ПГИТ тече с пълна сила. Училището ще се представи в категориите: ,,Най-добър млад готвач”, ,,Най-добър млад хлебар-сладкар”, ,,Най-добър млад сервитьор”.