УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
Поздравявам Ви по случай 9 май – Ден на Европа и Ден на победата над фашизма във Втората световна война!
В историята на човечеството има събития и дни, които така съдбовно са свързани с неговото минало, настояще и бъдеще, че никога не изчезват от паметта му. Такъв ден е 9 май 1945 година. На тази дата е сложен краят на агонията на най-злия враг на човечеството – хитлерофашизма
Този ден символизира също и стремежа към единство, мир и просперитет в Европа. Европейското единение е градено дълго, трудно, с взаимни отстъпки и истинска солидарност, чиито прояви и ние, българите, усетихме.
Днес тържествено честваме Деня на победата и Деня на Европа!
Втората световна война обединява тези две големи събития. Тя вече е история, но споменът е жив и ще се пази от поколенията. Затова днешният ден е ден за смирение и преклонение, почит и благодарност към тези, които са проляли кръвта си и жертвали живота си, сражавайки се по бойните полета с името на България и в името на идните поколения.
„Никой не е забравен, нищо не е забравено“ – не само с думи, но и на дело сме длъжни с общи усилия да направим България такава, че подвигът и саможертвата на загиналите да не са били напразни.
Дълбок поклон пред великия подвиг на героите!
Ч Е С Т И Т П Р А З Н И К!