Това ще предложи на обществеността и местните политици кметът на курорта Костадин Коев. Темата влиза за обсъждане в редовното заседание на Общинския съвет този месец.

В продължение на години емблемата на Велинград – изворът Клептуза и едноименният парк остават са в трагично състояние. Старият ресторант, който мнозина помнят от детството си и който краси някогашните картички на това място, в момента е оставен на произвола на съдбата и продължава да се руши. Покривът му е пропаднал, а около сградата дори е опасно да се минава.

Тази гледка обаче ще остане в миналото. Обещанието идва от кмета Костадин Коев, който иска разрешение от общинските съветници и жителите на СПА столицата за кардинални промени.

Предложението на кмета Коев е от Клептуза да бъдат премахнати всички търговски обекти и там да бъде зона за отдих. Намеренията на общината са да потърси финансиране от фонда за устойчиво градско развитие към Министeрството на финансите. Последната дума обаче ще имат общинските съветници и обществеността. Градоначалникът ще представи вижданията си пред съветниците и на специално обществено обсъждане на темата.

telemedia.bg