Светлините на коледната елха ще грейнат на площад „Николай Гяуров“ на 4 декември /понеделник/ от 17:30 часа. Кметът д-р Костадин Коев заедно с малките участници в програмата ще запалят светлините на празничното дърво.

Специален гост на тържеството за радост на малки и големи ще бъде Дядо Коледа. В празничната програма ще участват огнено шоу „Дивинитас“, талантливите деца на Велинград- хор на малките, мажоретния състав към Представителен духов оркестър „Димитър Мечев, ДЮВИШ „Звънче“, ВГ „Караоке“, КСТ „Импулс“, театрална школа към ЦПЛР-ОДК Велиндрад.

Община Велинград е предвидила богата и наситена програма за целия месец декември, която ще протече като благотворителна мисия „Дари радост, усмивка, надежда, подкрепа”.

 

За да могат жителите и гостите на Велинград  да усетят топлината и красотата на предстоящите светли християнски  празници в коледна украса блеснаха  сградата на Общинска администрация, пешеходната зона по бул. „Хан Аспарух”, центъра на Велинград, търговската улица. Продължава украсяването на кварталите Каменица и Чепино, както и изходите на града, кръговите кръстовища и ул. „Юндола“.  На 1 декември учениците от ПГД „Иван Вазов“ ще  украсят коледно трите къщички намиращи се в центъра на града.

Кметът д-р Коев кани велинградчани и гостите на града на паленето на светлините на празничната елха.