Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
novini Uncategorized

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.08.10

ОБСЪЖДАНИЯ Две публични обществени обсъждания ще се проведат тази седмица в община Велинград. На 18 август от 17 часа е насрочено обсъждането на акутализацията на бюджета на общината за 2010 г. На следващия ден от 17 часа в голямата зала ще се проведе обсъждането за поемане на дългосрочен общински дълг от фонд ФЛАГ за реализация на проекта за укрепване на 5 свлачища. Очаква се на 20 август да бъде свикано и заседание на Общинския съвет, което също ще обсъжда актуалните финансови въпроси на общината.

АКВАПАРК Община Ракитово обмисля изграждане на аквапарк, който да привлече повече туристи и да създаде нови работни места. Темата е обсъждана на среща на кметицата Емилия Еленкова с представители на австрийския концерн “Berndorf Baderbau”, специализиран в строителство на водни атракциони в планински райони.

УНГАРИЯ На 19 август Представителният духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” заминава на турне в Унгария. Поканата е от град Солт и диригента на тамошния оркестър Атила Фокс, който две години поред участва във велинградските Празници на културата. Нашият и унгарският оркестър ще свирят заедно за празника на Свети Стефан, а програмата на турнето включва още екскурзия до езерото Балатон и посещение в конна база. Музикантите и мажоретките ще се завърнат на 22 август.

РАБОТА 78 работни места ще бъдат разкрити в община Ракитово по различни програми. 15 от тях са за завършилите наскоро курс планински водачи, 30 за работници по подръжка на пътищата в общината, 11 ще работят като спасители в случаи на бедствия и аварии, ще има и единични места за инспектор по екология, шлосер, стругар и др. Обучението ще започне през есента.

ПОЖАР През нощта на 14 август пожарникарите гасиха едноетажна постройка в Ракитово, собственост на 21-годишната А. А. Огънят е изпепелил покривната конструкция, дознание изяснява причините и щетите от пожара.

Related posts

НПО събра ромски лидери в Драгиново

velingradnews

Участие на Туристически информационен център Велинград във фестивал „Българският пътеводител“

velingradnews

Липсата на пряка конкуренция води големите търговски вериги във Велинград, а недостигът на терени в центъра ги праща в покрайнините

velingradnews