Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
Политика

Сергей Кичиков влезе в комисията за сделката на ЧЕЗ

Народният представител от нашия избирателен район Сергей Кичиков е част от временната анкетна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства във връзка с приватизацията и планираната продажба на българските активи на ЧЕЗ.

Председател на Комисията ще бъде зам.-председателят на ПГ на БСП Жельо Бойчев. От левица в Комисията ще бъдат Крум Зарков и Таско Ерменков. От ГЕРБ членове на Комисията са Делян Добрев, Валентин Николов и Димитър Лазаров. От „Обединени патриоти“- Петър Петров, Николай Александров и Александър Сабанов. От ДПС-Рамадан Аталай, Сергей Кичиков и Елхан Кълков. От „Воля“ в комисията ще бъдат Полина Цанкова, Албена Найденова и Пламен Христов, уточнява агенция „Фокус“. Комисията по казуса ЧЕЗ ще работи в срок от 1 месец.

По предложение на ГЕРБ приватизацията беше допълнена към това, което ще проверява Комисията. Предложението на БСП беше да се установяват само фактите около планираната продажба на дружеството. По предложение на „Обединени патриоти“ членовете на комисията ще бъдат 15 – по трима от всяка парламентарна група, а не от 10, каквото беше първоначалното предложение на БСП.

източник: pzdnes

Related posts

Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) и изпълнителният директор на Европейската ресторантьорска асоциация Кристиан дьо Баран разговаряха за промотирането на България като топ дестинация за СПА туризъм

Осмина пияни шофьори са били заловени да шофират за времето от петък до днес

Областният управител на Пазарджик хвърли оставка

Loading Facebook Comments ...