Димитър Гечев  от ГЕРБ ще отправи питане до  Бисер Петков  относно липсващи  осигуровки за 30  служители  на „Теноимпекс“  за период от пет години. Дупката в осигурителния им стаж сега ощетява хората,а те обвиняват за това тогавашният собственик Корнелия Нинова, съобщиха от местната структура на ГЕРБ в Пазарджик.

На открита приемна в Пазарджик Димитър Гечев се срещна с Георги Атанасов Чернев. При пенсионирането си мъжът разбира, че не са му плащани вноски за пенсия  в период от пет години докато е работил в Либия, като служител на „Техноимпекс“. В подобно положения са още 29 негови колеги от цялата страна, за които либийската държава е превеждала пари на „Техноимпекс“,а  външнотърговското дружество  не е внасяло никакви пари в държавния пенсионен фонд. Ощетеният Георги Чернев води безуспешно дела от 2011 до 2013 год. Оказва се, че документите за неговата и на неговите колеги работа са унищожени при  продажбата на „Техноимпекс“ на „Неохим „ София. Георги Чернев поиска от Димитър Гечев социална справедливост. Той изрази възмущението си от лицемерието на Корнелия Нинова, по чието време е извършена несправедливостта към него и колегите му, коментираха от партийната организация в Пазарджик.  Димитър Гечев ще отправи питане до министъра  на труда и социалната политика Бисер Петков за неплатени осигуровки от „Техноимпекс“  на група от 30 техни служители  за периода  10.12.1991 година до края на 1996 година.

В рамките на днешната приемна са били поставени и важни въпроси, касаещи пропуски и несъвършенства в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.  Димитър Гечев се ангажира да внесе предложение за промяна на Закона, което да позволява на собственици  с 1 декар да могат да получат нотариален акт и да се разпореждат еднолично със собствеността си. Сега тази граница е 3 декара. Промяната ще насърчи комасацията на земята, обоснова се Гечев.

Любен Йорданов от пазарджишкото село Црънча пойска от народният представител  да се извършат промени в закона, които да забранят преотдаването на вече отдадени под наем земи, съобщиха от партийната структура в Пазарджик. „Проблемът засяга хиляди собственици в цялата страна и затова ГЕРБ внесе пакет от предложения за промени в Закона за ползване на земеделските земи, които ще бъдат разгледани на второ четене през месец януари, като вашият случаи е сред тези които ни накараха да внесем предложенията“, коментира пред Любен Йорданов, народният представител Димитър Гечев. Той пое ангажимент за информира за конкретния случай директора на областната дирекция „Земеделие“ в Пазарджик,  за да се направи проверка по надлежния ред.

pa-media.neт