Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
Институции

СПА центърът в проверения хотел във Велинград – без лиценз

По разпореждане на министър Николина Ангелкова експерти на Министерството на туризма влязоха на проверка в четиризвезден хотел във Велинград, след сигнали от туристи за лоша хигиена и услуги, които не отговаряли на категорията на хотела.

Инспекцията в “СПА Хотел Селект” във Велинград показа, че на рецепцията няма обособено място за хора с увреждания, каквото се изисква за 4-звезден хотел, съобщиха от Министерството на туризма.

В проверените стаи липсвали някои от нужните консумативи, но не са установени повреди на контакти, каквито оплаквания имаше от туристи.

На проверка в хотела е бил и екип на Комисията за защита на потребителите (КЗП). Експертите на министерството и комисията не са установили маломерни стаи. По-сериозно нарушение, санкцията за което обаче е в прерогативите на КЗП, е липса на сертификат за СПА центъра на хотела. Този документ е задължителен, за да може обектът да носи в името си СПА. За това нарушение по закон се издава наказателно постановление.

За другите установени пропуски мениджмънтът на хотела ще получи предписания и ще трябва да ги отстрани по най-бързия начин. Експертите на Министерството на туризма ще направят контролна проверка на хотела в рамките на 2 седмици, за да се уверят, че условията, предлагани на клиентите, отговарят на изискванията за 4 звезди.

telemedia.bg

Related posts

Спиране на водоподаването от ПСПВ към гр.Велинград

velingradnews

Дирекция „Бюро по труда Велинград“ обяви свободните работни места към 15/01/2019

velingradnews

Кметът на Ракитово г-н Петков: Днес отдаваме почит на героите на нашата история, нека бъдем горди с миналото си и отговорни за бъдещето

velingradnews
Loading Facebook Comments ...