Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
Институции

Среща с жителите на село Драгиново

В понеделник от 18:00 часа в голяма зала на НЧ „Методий Драгинов- 1936“ се състоя срещата на кмета д-р Костадин Коев с жителите на с. Драгиново. Заедно с него бяха и заместник- кмета Светла Томова, кмета на с. Драгиново Бисер Маджиров и заместник- председател на ОбС- Велинград Любомир Перчинков. Основните теми, които се обсъдиха бяха свързани с инфраструктурата на селото и водовземането на минерална вода от водоизточник Сондаж №1.
По повод спекулациите със Сондаж №1, д-р Коев внесе яснота по така актуалната напоследък тема.
Кметът разясни статута на находище на минерална вода „Драгиново“, който е изключителна държавна собственост и се състои от следните водоизточници – Сондаж №1, Сондаж №2, Сондаж №5 и Сондаж №13. Приоритетно са внесени 4 броя проекти за решения в Общински съвет- Велинград за издаване на Разрешителни за водовземане от минерална вода от Сондаж №2, Сондаж №5 и Сондаж №13 , с цел водоснабдяване на обществените сгради- СУ „Методий Драгинов“; ДГ „Пролет“; НЧ „Методий Драгинов“; пощата и кметсвото на селото, както и обществените чешми, пералня и баня.
След дискусиите по въпросите за водовземането на минерална вода, беше обсъдена и темата за инфраструктурата на селото. Д-р Коев подробно обясни, че по програмата за развитие на селските райони 2014-2020 са спечелени два проекта. Първият проект е за изграждане на пътя Велинград-Драгиново,за който с днешна дата има сключен договор с изпълнител. Вторият проект е за асфалитеране на улици в селото, за който в момента тече процедура.
Д-р Коев отново подчерта,че се работи усилено по ул. „Георги Кирков“ и „Христо Смирненски“, които пряко касаят жителите на с. Драгиново.
Въпросите свързани с проблемите на жителите в с. Драгиново намериха своя отговор в двучасовия диалог с д-р Костадин Коев.

Related posts

Днес на територията на Пазарджик се проведе мащабно пожаро-тактическо учение с участието на силите и средствата на основните съставни части на Единната спасителна система

velingradnews

Приключи асфалтирането на пътя до Чепинските бани

velingradnews

СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА от БЮРО ПО ТРУДА ВЕЛИНГРАД към 07.04.2016г

velingradnews
Loading Facebook Comments ...