Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • Любопитно
  • Стартира обществената поръчка за строеж на детска градина в Драгиново
Любопитно

Стартира обществената поръчка за строеж на детска градина в Драгиново

На 13 април 2018 г. кметът Костадин Коев даде старт на две обществени поръчки, свързани със строеж на нова детска градина в Драгиново. От 1977 г. детската градина в най-голямото село в община Велинград се намира в бараки, които отдавна не отговарят на нуждите на хората. Драгиново е от селищата с положителен прираст на населението и необходимостта от по-голяма и по-модерна детска градина е все по-належаща.

Средствата са осигурени по процедура за предоставяне на БФП „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Велинград”. Новата сграда ще бъде в досегашния имот на детското заведение.
Поръчката за проектиране, изпълнение на строителни и монтажни работи и упражняване на авторски надзор по време на строителството е с прогнозна стойност 606 637 лева без ДДС. Общината ще търси изпълнител с процедура „публично състезание“ с максимум 3 оферти. Конкурсът е насрочен за 15 май 2018 г.
С втора обществена поръчка се търси изпълнител на строителния надзор, чиято прогнозна стойност е 18 000 лева.- Откритата процедура ще се проведе на 22 май 2018 г.
Надеждите на общината и кметство Драгиново са обществените поръчки да не бъдат спъвани от оспорвания, за да може до края на 2018 г. новата детска градина да бъде факт.
Темпо

Related posts

Цветан Цветанов ще посети Кръстава и Драгиново

На 13 юли във Велинград ще бъде представена книгата „Каймакъ-Чаланъ“

„Когато жена ти…“ с Ники Станчев в Ракитово

Loading Facebook Comments ...