Стартира третото издание на Националната кампания „Великден за всеки“  – „Дари празник на баба и дядо“, което се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България  Мая Манолова.

Инициативата е насочена към най-бедните членове на обществото ни –поколението на нашите родители, българските пенсионери.

Целта е да бъдат подпомогнати най-нуждаещите се пенсионери, за да посрещнат достойно големия християнски празник- Великден.

Ще се набират както парични средства, така и хранителни продукти. Събраните пари ще бъдат обърнати във ваучери на стойност 20 лева с които техните притежатели ще могат да пазаруват в големите вериги магазини. Те ще бъдат раздадени по предварително уточнени поиеменни списъци, предоставени от НОИ. Ще бъдат подпомогнати онези пенсионери, които няма да получат надбавка от правителството.

Изрично условие на кампанията „Великден за всеки“ е, при попълване на платежното нареждане да се посочва общината, за която се прави паричното дарение. Целта е децентрализация на набраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана сума да се купят ваучерите за храна.

Можете да направите парично дарение, като направите превод на Банковата сметка:

IBAN: BG03BUIB98885029906100
Банков код: BUIBBGSF

Или със SMS 1255 –  на стойност 1 лев, освободен от ДДС