Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • Образование
  • СУ „Васил Левски“-Велинград: Най-често проявите на агресия между учениците са в часовете по физическо възпитание, където има елемент на съревнование
Образование

СУ „Васил Левски“-Велинград: Най-често проявите на агресия между учениците са в часовете по физическо възпитание, където има елемент на съревнование

Агресията е част от училищния живот, като най-често конфликтите между учениците възникват в часовете по физическо възпитание, където има елемент на съревнование. Това каза Емил Моллов, директор на СУ „Васил Левски“ във Велинград. По думите му голяма част от семействата в региона са или разделени, или родителите са в чужбина и децата са оставени да бъдат гледани от бабите и дядовците си.

„Те се поддават лесно на провокации помежду си и така агресията става част от поведението им“, коментира директорът. „Не би било редно да се атакуват учители и директори, че те са изцяло виновни за агресията и за конфликтите между учениците в училище. В нашето училище сме организирали постоянни дежурства на учители и в сградата и в училищния двор“, уточни Моллов.

Той каза също, че по-голямата част от родителите прехвърлят вината за поведението на децата си върху учителите, но има и такива, които приемат проблемите и вземат мерки.

Агенция ФОКУС

Related posts

Професионален поглед към ловоустройството в България

Югозападният университет „Неофит Рилски“обявява прием на докторанти

В Ракитово, не учат до 16 януари, във Велинград учат от утре

Loading Facebook Comments ...