Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
Институции

Сърница най-после има свой полицейски участък

Министерство на вътрешните работи най-сетне одобри искане на ръководството на Община Сърница за разкриване на полицейски участък.

От средата на юни 2018 г. 11 служители на МВР вече се грижат за реда и сигурността в населените места Медени поляни, Побит камък, Селище и Сърница. Полицаите разполагат с два автомобила, ще има и постоянен автопатрул. От общината информират, че с тази стъпка значително ще се подобри достъпът до полицейски услуги не само на жителите на общината, но и на все по-големия брой туристи, които избират Сърница като предпочитано място за своята почивка.

Наличието на действащ участък ще се отрази положително върху средата за сигурност, защото Сърница е най-отдалечената община от областния център гр. Пазарджик. По-голямата част от полицейските услуги ще се извършват на място в Сърница, без да е нужно жителите на общината да ходят до Велинград, както бе от години.

Related posts

И пътните полицаи от ОДМВР-Пазарджик с готовност за активно участие в операция EDWARD

Областна администрация Пазарджик е отличена със специална грамота за пътна безопасност. Наградата бе връчена на зам. областният управител Стефан Мирев

Д-р Костадин Коев, кмет на Велинград: Спряхме свободното пропадане на курортното селище

Loading Facebook Comments ...