На места снежната покривка е около 1 см
Слаб сняг превалява в по-голямата част от страната. В много райони се образува и снежна покривка около 1 см.
Сняг тази сутрин продължава да вали на много места в страната и утрото е много студено. В Разград температурата падна до минус 6 градуса.
За днес е обявен жълт код в 12 области на Централна и Източна България за много ниски температури и бурни ветрове, предупреждават от НИМХ-БАН.
С умерен и временно силен север-североизточен вятър ще нахлува студен въздух. Температурите рязко ще се понижат, като максималните ще са между минус 2° и плюс 3°, и в съчетание с вятъра ще се създаде усещане за още по-студено време.
Предупреждението за смразяващи температури и за силен вятър е за областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Шумен, Търговище, Русе, Разград, Добрич и Силистра. Много студено ще бъде и в Новогодишната нощ.
Според прогнозата до обяд ще е облачно и на места, главно в планинските райони, в западната половина на страната ще превалява сняг. По-късно от североизток облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево.
Над Черноморието облачността от север ще се разкъса и до обяд ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще бъде силен от север и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 0° и 3°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, по южното крайбрежие до 4. Температурата на морската вода е 9°-11°.
В планините ще бъде предимно облачно с превалявания от слаб сняг. След обяд облачността над Източна България ще се разкъса. Ще духа силен, по билата до бурен север-североизточен вятър. Температурите рязко ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 метра – около минус 11°.

dnes.bg