Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Три състава на незрящи изпълнители ще пеят във Велинград
novini Uncategorized

Три състава на незрящи изпълнители ще пеят във Велинград

На 6 октомври 2010 г. от 18.00 часа в салона на ОНЧ “Отец Паисий 1893” – Велинград ще се състои уникален концерт. Публиката ще има удоволствието да чуе три състава, в които участват незрящи изпълнители: Смесения професионален хор на слепите “Академик Петко Стайнов”, Вокалната група “Teens” при Училището за деца с нарушено зрение – София и Вокално-инструменталния състав “Весели момчета”.

Концертът се осъществява по проект “Музиката – възможност за реализация на незрящите творци”. Концерти на Професионалния хор на слепите “Академик Петко Стайнов”, Детската вокална група “Teens” и Вокално-инструменталния състав “Весели момчета” са планувани освен във Велинград още в Берковица, Панагюрище и Дупница. Те са по проект на фондация “Устойчиво развитие” в партньорство с фондация “Хор на слепите “Академик Петко Стайнов”.
Проектът е финансиран от Агенцията за хората с увреждания при Министерството на труда и социалната политика. Концертът ще бъде със свободен вход и се осъществява с подкрепата на читалищното настоятелство.

 
 

Related posts

„Асарел-Медет” ще търси злато край Велинград и Батак*

Още един шофьор се пробвал да си спести акт с 20 лева

5 денонощия арест за обиди и закани към полицейски служители