На 27.04.2017 г. на градския стадион в Ракитово е проведен Общински ученически футболен турнир. Участват шест отбора от трите селища на Общината. Основен организатор е Община Ракитово в лицето на зам. кмета Цанко Молов, подпомаган от учителите по физкултура на училищата. На техническата конференция участващите отбори с жребий са разделени в две групи от по три отбора. По приет от всички регламент отборите във всяка група играят всеки срещу всеки, като всяка среща е с продължителност две полувремена по 20 минути с 10 минути почивка между тях. За съдии са определени: Михаил Попчев – учител по физкултура и треньор на детския отбор на Ракитово, Димчо Янушев – учител по физкултура и треньор на детския отбор на Ракитово, Цанко Молов – зам. кмет на Община Ракитово и Евгени Шолев – учител по физкултура.

В първата група попадат: ВУИ „Ангел Узунов” – Ракитово с треньор Михаил Попчев; ОУ „Неофит Рилски” – Костандово с треньор Евгени Шолев и ПГ „Христо Смирненски” – Ракитово с треньор Катя Пелева, учител по физкултура. Резултатите в групата са както следва:

 • ОУ „Неофит Рилски” : ПГ „Христо Смирненски” – 0:3;
 • ВУИ „Ангел Узунов” : ОУ „Неофит рилски” – 2:1;
 • ВУИ „Ангел Узунов” : ПГ „Христо Смирненски” – 1:0.

Отборите в първа група се класират както следва:

 • І място – ВУИ „Ангел Узунов”              – 2 победи;
 • ІІ място – ПГ „Христо Смирненски”     – 1 победа;
 • ІІІ място – ОУ „Неофит Рилски” – 0 победи.

Във втората група попадат: СУ „Св. Кл. Охридски” – Ракитово с треньор Величка Ташева, учител по физкултура; ОУ „Христо Ботев” – Ракитово с треньор Тодор Тодоров, учител по физкултура и  ОУ „Христо Ботев” – Дорково с треньор Ангел Гивечев, директор на училището. Резултатите в групата са както следва:

 • СУ „Св. Кл. Охридски” : ОУ „Христо Ботев” – Ракитово – 1:0;
 • СУ „Св. Кл. Охридски” : ОУ „Христо Ботев” – Дорково             – 2:0;
 • ОУ „Христо Ботев” – Ракитово : ОУ „Христо Ботев” – Дорково – 4:1.

Отборите във втора група се класират както следва:

 • І място – СУ „Св. Кл. Охридски” – 2 победи;
 • ІІ място – ОУ „Христо Ботев” – Ракитово- 1 победа;
 • ІІІ място – ОУ „Христо Ботев” – Дорково – 0 победи.

Според приетия регламент отборите от двете групи, класирали се втори, играят за трето и четвърто място. Отборите от двете групи, класирали се първи, играят за първо и второ място. Така малкият финал, за 3то и 4то място се играе между ОУ „Христо Ботев” – Ракитово и ПГ „Христо Смирненски”. ПГ „Христо Смирненски” с резултат 3:0 става трети в турнира.

Съдия на финала между СУ „Св. Кл. Охридски” и ВУИ „Ангел Узунов” е Димчо Янушев. В редовното време мачът завършва 0:0. След дузпи  СУ „Св. Кл. Охридски” печели с 2:0 и става шампион. ВУИ „Ангел Узунов” остава на 2ро място.

Трите най-добре представили се отбори са наградени от зам. кмета Цанко Молов с отборни купи и съответни медали за всеки футболист. Наградите са осигурени от Община Ракитово. Футболистите и зрителите са видимо доволни от хубавото време и от резултатите. По време на награждаването медалистите са бурно аплодирани.

 

Материалът е подготвен от Клуб „Млад журналист”

при  ВУИ „Ангел Узунов” – Ракитово:

Христос Тодоров – Х клас;

Наско Найденов – Х клас;

Исмаил Мюмюн – ІХ клас;

Свилен Топчиев – учител