Това казах по време на среща в града, на която беше обсъдено отношението на жителите на града към мината. Когато се вземат управленски решения, се оказва, че в повечето случаи те се вземат от политиците. Решението за мината край Велинград е политическо и и е взето броени дни преди да си тръгне правителството в края на 2009 година. В община Велинград живеят над 42 хил. души, а мината ще осигури работни места на около 400 души.

Кое е по-важно, да бъде защитен общественият интерес или да бъде продаден? Освен това в района няма изградена инфраструктура за развитието на рудодобив. Ето защо ние ще защитим каузата на Велинград, ще защитим интереса на местните хора, защото искаме Велинград да се развива. Аз няма да участвам в тази игра, искам да идвам при вас с високо вдигната глава, заявих пред жителите на града. Екипът на министър Нено Димов ще бъде подкрепен от ПГ на ГЕРБ, защото Велинград е част от България и е перлата на минералните избори на Балканите. Ето защо ние сме готови да я запазим дори и с цената на законодателни промени.
Министърът на околната среда и водите Нено Димов заяви, че ще работи за баланс в името на това максимален брой хора да живеят по–добре.

Кметът на Велинград д-р Костадин Коев каза, че няма да допуснем да се реализира концесията за добив на волфрам на територията на общината, защото за всеки непредубеден човек е ясно, че тя е вредна за района.