Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
Любопитно

Цигов чарк се напълни с празнуващи, температурата е минус 7 градуса

Курортът Цигов чарк ще бъде пълен за праничната новогодишна нощ, в момента почти всяка вила има посетители. Същото важи и за хотелите и бунгалата. Пътят от Батак до вилната местност е добре почистен, но снегът продължава да вали, като през днешния ден е натрупана покривка от окол 20 см. В случай, че тръгвате натам утре, непременно проверете метеорологичната обстановка. В момента температурата е минус седем градуса, като се очаква през нощта да падне под минус единадесет.

Всички заведения и магазини на територията на курорта работят, като в утрешния ден търговските обекти също ще бъдат отворени за посетители. От пресцентъра на МВР припомнят, че по време на Новогодишните празници ще има засилени мерки за сигурност. Те ще се изразяват в повишено присъствие на служители на МВР, както и засилени проверки на багажи, документи за самоличност и автомобили.

Дадени са указания за заострена бдителност на частните охранителни фирми, с приоритет на местата с масово събиране на хора. По-строг ще бъде пропускателният режим на провежданите на открито Новогодишни тържества, на които няма да бъдат допускани хора, носещи оръжие, стъклени бутилки и пиротехнически средства, както и хора във видимо нетрезво състояние. За предприетите мерки в момента се уведомяват кметовете на общини, в които се очакват голям брой посетители, туристическите и хотелиерски браншови организации.

pzdnes.com

Related posts

Велинград помага на деца от домове

velingradnews

Драги приятели, Днес от 20.30 ч. по канал АТН ( Россия 24) ще бъде излъчена нова серия от рубриката УАТ отразяваща туризма във Велинград

velingradnews

Община Велинград отбележи Международния ден на предизвикателството и Деня на спорта

velingradnews
Loading Facebook Comments ...