Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
ОБЩЕСТВО

Ще подкрепи ли бизнеса коледно-новогодишната украса?

Наближават Коледа и Нова година. Украсата на Велинград е важен елемент от хубавото настроение около тези празници. Тази година за пръв път общинското ръководство залага на професионално изготвен проект, а фирмата която ще го реализира се ангажира с монтаж , демонтаж и правилно съхранение на елементите , така че да могат да се използват дълго време. Първоначалната визия за този декември обхваща по-малко обекти, но с всяка следваща година броят им ще се увеличава и ще се надгражда.
Общината поема разходите по украсата на административната сграда, коледния кът пред нея, пешеходната зона по булевард „Хан Аспарух” и централния площад „Николай Гяуров”.
В интерес на туристическия бизнес е да има украса на повече места. Другите обекти, за които има проекти, са центровете на Чепино и Каменица, кръговите кръстовища на входа на града и пред ж.п. гарата, Търговската улица и изхода към Юндола. Желаещите да направят дарение за коледната украса да се свържат с г-жа Спасова в Община Велинград и да уточнят начина и условията, при които това ще се случи. 

До този момент в кампанията с реална подкрепа са се включили: СПА хотел Рич, СПА хотел Вела Хилс, СПА хотел Елбрус, СПА хотел Аура, фирма Симид, фирма Премиера, ЕТ Димитър Тетимов, СПА хотел Арте, СПА хотел Олимп, Кафе клуб Алиби, Клуб Централ и Вила Вучев. 

Related posts

След повече от 30 години Велинград ще има нов център

velingradnews

BG на море – румънци ни сервират, тайландки – масажират

velingradnews

Гигантските маски на Кукерландия гостуват във Велинград

velingradnews
Loading Facebook Comments ...