Аз. Нали. Ви. Казах. Имате 2 седмици! Вие, политици и ти, аптекарю

 Аз. Нали. Ви. Казах. Имате 2 седмици! Вие, политици и ти, аптекарю
Слави заплаши с протести пред парламента заради референдума
Слави Трифонов даде двуседмичен ултиматум на новия парламент да задейства законодателните промени, поискали от миналогодишния референдум – мажоритарен вот в два тура, намаляване на партийната субсидия на 1 лв. и задължително гласуване.

Шоуменът обяви това в отворено писмо до политиците.

След първия ултиматум, Слави дава и втори – до два месеца да приемат промените. И предупреждава новоизбраните политици, че ако не спазят някой от сроковете, да чакат протести пред парламента.

Аз.
Нали.
Ви.
Казах.

Това пише в писмото си до новоизбраната власт Трифонов и допълва, че вчерашните избори са доказали правотата на референдума и трите милиона, гласували в него, че сегашната избирателна система е напълно изчерпана.

Единственото, което правела тя, е да възпроизвежда същите хора и същите „безсмислени политически комбинации“.

„Затова ще ви кажа още веднъж. Знам, че не сте го забравили, но повторението е майка на знанието: Дами и господа, новоизбрани стари политици, и ти аптекарю, единственият ангажимент и задължение на новия парламент е безусловно да приеме волята на народа, изразена на референдума“, пише в писмото си Слави.

В него шоуменът обяснява, че ако за две седмици депутатите не започнат работа по този въпрос, в началото на третата седмица той ще отиде пред сградата на Народното събрание, за да си потърси гражданските права.

„Ако постъпите правилно и в този двуседмичен срок започнете работа по промяната на законите, съобразно решенията на референдума, след това ви давам два месеца да приемете новите закони. Ако след този срок, вие не сте ги приели и не сте ги превърнали в закон, а само сте симулирали работа, отново ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да отвоювам гражданските си права.

Това ще направя сам. Какво ще направят другите два милиона и половина, които мислят като мен, не знам“, пише още Трифонов.

Той завършва писмото си с твърдението, че „зад партиите има електорат, а зад референдума има народ“.

dnes.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *