Американци искат да купят ЦСКА

 Американци искат да купят ЦСКА

Американски инвеститори искат да купят ЦСКА, предаде Спортал. Американците, чрез бизнесмена Трой Брейзел, са преговаряли с ръководството на „червените“. Трой Брейзел обясни цялата ситуация около преговорите за клуба.

„Партнирам си със Sports Advisory Group. Това е голяма компания, която помага за покупко-продажба на франчайзи. Имам готов инвеститор, който е бивш собственик на отбор от НБА и на тим от МЛС. Също така имам български приятел, който е запознат със ситуацията, познава сегашния собственик, и казва, че ще се включи като наш партньор. Бил Йейтс, партньор в SAG има четирима инвеститори, всички от които притежават спортни франчайзи в САЩ“, каза Брейзел.
Той говори и за настоящата ситуация и кризата в „армейския“ тим.

„Запознат съм с настоящата ситуация и мисля, че тя продължава да се влошава. Не се върви към решение. Това е една от причините, поради която ние не можем да развием всичко това през последните няколко седмици. Изглежда клубът следва пътя на гангстери-мафиоти, не се оглежда за актуално решение и възстановяване на тима. Доколкото разбрах сага има нов собственик, който е с намерение да изплати дълга. Това не е Гриша Ганчев, а нов човек. Попитах един човек дали хората в България ще приемат американски инвеститор в ЦСКА. Той каза „да“, но до този момент въпреки нашите усилия и изпратените писма, усещаме липса на интерес от другата страна. Ние дори в писмена форма заявихме, че имаме намерение да реновираме стадиона“, допълни американецът.Дълговете на ЦСКА към държавата и други частни лица са причината „червените“ да се намират в това положение. Брейзър сподели, че това не е никакъв проблем за тях и те ще бъдат изплатени.
„Ние сме наясно с дълговете и различните задължения към играчи, УЕФА, ФИФА, правителството и тн. Контактувах с Румен Вътков, но до неотдавна не разполагах с цялата информация. Ние вярваме, че част от дълга е простим, особено към правителството, поемайки ангажимент от наша страна за възстановяване на стадиона. Някои от дългове трябва да се отсрочат и платят след определено време, а друга част трябва да се платят веднага. С всичко това казвам, че сме способни да платим дълговете, да възстановим стадиона и да вървим напред. Всичко това е приложено в писмо, изпратено до г-н Тодоров“, каза бизнесменът.

Той говори и как точно са избрали именно български гранд.
„Г-н Крас Вътев организира среща между „Прайм Виктус“, компания за спортни анализи, която се занимава с предварителни прогнози за представянето на атлети в професионалния и аматьорския спорт и аз съм неин изпълнителен директор. Щяхме да се срещнем с Манджуков и неговия екип преди около година, за да помогнем с набелязване на таланти, които те биха могли да продадат и така да генерират повече приходи за отбора. Когато научихме за проблемите и че те не могат да плащат, защото отборът е банкрутирал, ние решихме да предприемем стъпки за покупка.

Първоначално трябваше да се срещнем с Манджуков и предишните собственици, за да дискутираме потенциалното участие на „Прайм Виктус“ и закупуването на клуба. Всъщност пътувах с нашия адвокат, който да помогне в преговорите и при изготвянето на споразумение. Чакахме ги в хотела два дни, но никой от тях не се появи. Така че, да, бяхме в София и не, ние не стигнахме до среща, защото Манджуков и неговите хора не се появиха“, сподели той.„Праим Виктус“ няма никакъв опит в закупуването или управлението на клуб. Обаче Sports Advisory Group има, тъй като консултира хора, които имат собствени отбори и си партнира с тях. Така че, да, ние имаме хора, наши партньори, които да купят ЦСКА.Ние, както може да се види от изпратеното писмо до ЦСКА, сме готови да стартираме веднага“, завърши Брейзел.

standartnews.com

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *