Антимафиотът Явор Колев: Педофили „ловуват“ в 160 родни сайтове

 Антимафиотът Явор Колев: Педофили „ловуват“ в 160 родни сайтове

„Над 160 български сайтове са без никакъв контрол и в тях „ловуват“ педофили.

Всяко пето дете у нас е получавало поне едно предложение за секс в мрежата, в същото време българските тийнейджъри са с най-слаб родителски контрол в интернет“.

Това съобщи в Бургас столичният антимафиот Явор Колев, специалист в разследването на киберпрестъпления.

Полицаят даде ценни съвети на шестокласници от ОУ „Бр.Миладинови“ как да се пазят от педофили докато са в социалните мрежи и в популярни сайтове, в които редовно влизат деца между 9 и 15 г.

Колев разказа пред учениците как е бил арестуван 29-годишен педофил с четири фалшиви профила, който се е подвизавал в един от най-популярните родни сайтове , ползвани от тийнейджъри.

„Педофилите първо се представят като връстници, започват да събират компромати и да шантажират жертвата. Крайната цел е да я изведат на улицата и да се възползват от нея сексуално“, предупреди антимафиотът.

На срещата с шестокласниците присъства и компютърният специалист и създател на една от най-известните електронни игри в България Доброслав Димитров.

„Внимавайте като си правите статуси във фейсбук, помнете, че в интернет не сте анонимни , макар да изглежда така. Всичко което се качва, остава завинаги. Пазете си цифровото аз чисто“, предупреди Димитров.

Със срещата в ОУ „Бр.Миладинови“ бе даден старт на пилотния проект „Кой е срещу теб в мрежата“, който тръгва от Бургас.

 

24chasa.bg

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *