„Балканска магия“ в град Велинград

 „Балканска магия“ в град Велинград

На 19 юли бе дадено началото на фестивала на музиката, мезето и питието предизвика истински бум по случай 70-годишнината на града и 10 години СПА столица на Балканите. Гости и жители на Велинград се събраха на стадион „Чепинец“, за да станат част от богатата програма, осигурена от организаторите Фен ТВ и Община Велинград.

През целия ден имаше различни атракциони и забавни игри за малки и големи. За любителите на балканската кухня ресторантьори с огромен опит в бранша, демонстрираха приготвянето на най-различни специалитети, а всеки посетител можеше да се освежи с разхладително питие. Гостите на фестивала имаха възможността да се насладят на представените от изложителите произведения и да опитат от предлаганите лакомства.

 

Официалното начало бе поставено с поздравителен адрес от кмета на община Велинград – д-р Костадин Коев и реч от директора на „Балканска магия“ – г-н Ненчо Касъмов. Той поздрави всички посетителите на фестивала и пожела много успех на новото за града начинание. Веднага след неговите думи бе даден старт и на музикалната програма на пилотното издание на „Балканска магия“.

В първата от четирите фестивални вечери първи на сцената на събитието се качиха Детско–юношеска вокално–инструментална школа „Звънче“, гр. Велинград. Талантливите изпълнители с ръководители сем. Казалиеви представиха разнообразни песни и зарадваха всички посетители на стадион „Чепинец“.

След това дойде ред и на популярните имена, част от програмата на фестивала „Балканска магия“. Първи на сцената се качиха фолклорните изпълнителки Ива и Велислава Костадинови. Талантливите певици успяха да накарат многобройната публика да заиграе кръшни хора. Те изпълниха някои от най-емблематичните народни песни, обичани от всички българи.

След фолклорната програма, най-добрите на хорото получиха специални награди от организаторите – компилации от разнообразна музика от ефира на Фен ТВ и допълнителни изненади от партньорите на събитието.

След това купонът продължи с появата на обичания Сашо Роман. Емблематичният изпълнител изпя своите най-големи хитове, сред които „Мой ангеле“, „Дали съм жив“ и “Гълъбите бели“. Любимецът на малки и големи предложи богата музикална програма и повдигна настроението до краен предел.

“Балканската магия“ във Велинград продължи с появата на поп певицата Diona. Атрактивната изпълнителка нажежи обстановката до краен предел с популярни хип-хоп и R&B изпълнения и ритмични танци.

След нея на сцената на фестивала излезе и Крум. Харизматичният изпълнител зарадва всички гости на градския празник с най-популярните си хитове през годините и разнообразни по стил песни.

Кулминацията на вечерта бе мегазвездата Алисия. Популярната изпълнителка предизвика истинска еуфория в многохилядната публика още с появата си на сцената. Тя представи истински музикален маратон с най-големите си хитове. Всички гости на стадион „Чепинец“ пяха задно с нея всяка една песен и се наслаждаваха на невероятния купон за 70-годишнината на град Велинград и 10 години СПА столица на Балканите.

Фестивалът „Балканска магия“ ще продължи до 22 юли, като всеки ден ще предлага много кулинарни изкушения, квалитетни питиета, атракциони, игри и забавления и разнообразна програма с големите звезди на българската и балканската музика.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *